Project ‘seizoensopslag warmte’ op bedrijventerrein Nesselande stopt

Uit proefboringen en onderzoek is gebleken dat de grondlagen bij Nessepoort de warmte onvoldoende vast kunnen houden. Er is daarom besloten om met dit project te stoppen.

Laatste stand van zaken

Tijdens de informatiesessies begin oktober was nog niet duidelijk hoeveel warmte er na het opslagproces over zou blijven. Inmiddels weten ze bij Eneco uit de laatste modelberekeningen dat de onderste kleilaag in de grond van Nessepoort, niet genoeg isolerend vermogen heeft om op deze locatie een seizoensopslag voor warmte te realiseren. Het project gaat daarom niet door.

Wat kunt u verwachten

Eneco blijft zoeken naar manieren om haar warmtenetten te verduurzamen en gelooft dat seizoensopslag hier een rol in kan spelen. Ze gaan daarom o.a. in Rotterdam op zoek naar een nieuwe locatie om de seizoensopslag warmte te realiseren.

Ze verwachten niet dat deze nieuwe locatie in de directe omgeving van Nesselande zal zijn. Mocht dat wel het geval zijn, zullen ze u hier vroegtijdig over informeren.

Meer informatie

De antwoorden op de vragen die gesteld zijn in de informatiesessie van oktober, kunt die nalezen op eneco.nl/seizoensopslagnesselande.

Heeft u nog andere vragen, stel ze dan aan het projectteam, via werkenaanwarmte@eneco.com, onder vermelding van ‘Seizoensopslag Nesselande’.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *