Update gemeente over flexwoningen Nesselande:


“…
In november 2022 vond een buurtbijeenkomst plaats over de flexwoningen in Nesselande. De afgelopen maanden is goed gekeken naar de wensen en zorgen vanuit de wijk en naar de praktische en financiële haalbaarheid van het project. Dit hele proces is complex en kost tijd. Ook is een klankbordgroep opgericht. De klankbordgroep bestaat, naast Woonstad Rotterdam en de gemeente Rotterdam, uit buurtbewoners en leden vanuit de wijkraad. Zij denken mee met het project vanuit het belang van de bestaande en toekomstige bewoners.

Binnenkort zet Woonstad Rotterdam een aanbesteding uit voor een mogelijke woningbouwer. Vanaf dat moment kan er worden gewerkt aan een eerste ontwerp van het plan. Na de aanbesteding kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd. In de tussentijd doen we alle benodigde onderzoeken.

Tegelijkertijd wordt regelmatig met de klankbordgroep gesproken, de wijkraad, de wijkagent en bedrijven van het naastliggende bedrijventerrein. Bijvoorbeeld over voor wie de woningen zijn en hoe de woningen kunnen worden beheerd.

Kortom, het is nog even wachten tot er meer bekend is over de start van de bouw van de flexwoningen. Wij houden u zo goed als mogelijk op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Team StartR / flexwonen
Gemeente Rotterdam

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *