Geslaagde participatieavond over invulling terrein KosboulevardVeel bewoners zijn langsgekomen op de inloopavond over het terrein aan de Kosboulevard. Er is gesproken over de ideëen die wel haalbaar zijn en welke niet. Er komen in ieder geval geen woningen en ook geen kinderboerderij op de Kosboulevard.

Opvallend was dat een derde basisschoollocatie in combinatie met een gym/indoorlokatie hoog scoort in het haalbaarheidsonderzoek, niet omdat de leerlingaantallen in Nesselande nog gaan stijgen maar omdat er veel dure noodlokalen worden gehuurd aan de Kosboulevard en bij de twee kindclusters in de wijk (ook bijv. de schoolwoningen bij Het Spectrum). Een derde kindcluster in combinatie met gym/indoor en andere activiteiten zou wellicht haalbaar zijn. Bijvoorbeeld voor Tangram of Passe-partout in combinatie met de Waldorf, al wordt er op dit moment alleen nog gekeken naar aantal vierkante meters en niet om welke school.

Er is door gemeente en wijkraadsleden weer veel contacten gelegd en ideëen uitgewisseld. Er is nog steeds behoefte aan initiatiefnemers die willen meehelpen om het plan haalbaar te maken, met name op het gebied van bijvoorbeeld indoor/outdoor ed.

Bewoners gaven aan het eind van de avond aan dat ze zich betrokken voelen bij de plannen en het was dus een mooi voorbeeld van hoe we als wijkraad participatie graag zien in Nesselande! Bedankt Stadsontwikkeling voor het regelen!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *