Mobiele wijkhub in NesselandeNesselande heeft een primeur: op 8 november wordt de mobiele wijkhub geopend. Een bus, kantoor, informatiecentrum èn ontmoetingsplaats ineen.

De gemeente gaat alle wijken voorzien van een wijkhub waar bewoners binnen kunnen lopen voor vragen. Een wijkhub in Nesselande is op dit moment echter nog niet mogelijk vanwege onduidelijkheid over de verdere ontwikkeling van het gebouw De Kristal. Om de wijk wel een tijdelijke wijkhub te geven zal de komende tijd een mobiele wijkhub aanwezig zijn.

‘Een bijzonder plekje in de wijk waar bewoners makkelijk contact kunnen leggen met de gemeente’, aldus wijkmanager Guy Daniels. ‘Als ze vragen hebben of opmerkingen en meldingen willen doorgeven. Maar ook complimenten horen we natuurlijk graag.’

De opening van de wijkhub is 8 november om 10.00 uur bij de kruising van de Cypruslaan en het Maltaplein. Buurtbewoners zijn van harte welkom. Wijkraadsleden zijn erbij, net als medewerkers van de gemeente die vragen beantwoorden over schoon, heel en veilig. De openingslocatie is ook de vaste standplaats van de hub. Die staat er op woensdagen van 10.00 tot 15.00 uur.

Luisterend oor
‘Het voordeel is dat je de hub op elke plek kunt zetten waar je wil. Dus ook ergens in de wijk als je bewoners wil informeren over werkzaamheden en projecten. Of in gesprek wil tijdens warme stranddagen in de zomer.
Als wijkmanager kijk je samen met de wijknetwerker naar wat er speelt in de wijk. En wat er moet gebeuren om iets te verbeteren. Wijknetwerker Hennie van der Goot en ik zijn afwisselend in de hub om met bewoners in gesprek te gaan, en een luisterend oor te bieden. Ook is de wijkregisseur aanwezig, die makkelijk schakelt met het team dat meldingen oppakt. Het gaat om dat directe contact. De hub staat er als proef tot april 2024. Wanneer die is geslaagd? Als Nesselanders ons weten te vinden. We willen er zijn voor de wijk.’

Energie
Guy is net als Hennie nog maar net gestart in Nesselande. ‘Ik durf het nauwelijks te zeggen, maar ik ken het nog niet zo goed. Wat ik zie, is een mooie wijk met een prachtig strand. Ik ga zeker een keer waterskiën. Er is veel te doen, zoals bij de Kosboulevard waar een skatepark is en binnenkort een freerunpark officieel wordt geopend.
Ook in Zevenkamp ben ik wijkmanager. Bewoners organiseren er van alles. Met Halloween bruiste het er van de energie. Twee wijken met elk een eigen identiteit en problematiek, dat maakt het werk lekker afwisselend.’

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *