Vernieuwde visie op Badplaats Nesselande

De Wijkraad Nesselande heeft in het wijkakkoord opgenomen dat er niet alleen naar korte termijn acties gekeken moet worden voor Nesselande als badplaats maar dat er ook een nieuwe visie voor de lange termijn (2025-2050) moet komen. De clusters bij de gemeente willen hier graag aan meewerken en de komende tijd zullen veel aspecten dan ook bekeken gaan worden in interactieve sessies om te komen tot een vernieuwde visie. Onderwerpen zoals veiligheid en buitenruimte, mobiliteit strand en evenementen, recreatievoorzieningen, warm weer protocol, ondernemersklimaat, gevolgen woningbouw etc. staan dan ook op de agenda.

Auke Bergsma van de wijkraad: “de huidige visie op de badplaats is al meer dan 25 jaar oud en sindsdien is er veel veranderd in Nesselande en omgeving. Hoogste tijd dus voor een vernieuwde visie op de badplaats zodat het over 25 jaar ook nog fijn vertoeven is. Met de komst van nog zeker 10.000 woningen in de gemeente Zuidplas zal de druk op Nesselande en het gebied rondom de Zevenhuizerplas nog veel groter gaan worden in de toekomst en het is daarom goed om hierop voorbereid te zijn.

Vragen als hoeveel bezoekers kan het strand aan? Bij hoeveel auto’s zijn er extra parkeervoorzieningen nodig en kunnen we OV en deelvervoer nog beter inzetten? Wat zijn ontwikkelingen in Rotterdam en omliggende gemeentes zoals Zuidplas die invloed hebben op Badplaats Nesselande? Hoe wil je badplaats Nesselande profileren? Hoe houden we de badplaats veilig en beheersbaar? Zo maar een paar vragen die aan bod komen in het ontwikkelen van een vernieuwde visie.”

Uiteraard gaan bewoners en ondernemers ook om input gevraagd worden. Wil je nu al onderwerpen doorgeven aan de wijkraad waar rekening mee gehouden moet worden in de nieuwe visie dan kun je dit doorgeven op het emailadres info@wijkraadnesselande.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *