Hoogspanningslijn Nesselande geen invloed op het aantal kinderen met leukemie

4 juli toelichting in de vergadering van de Wijkraad Nesselande

GGD: In 2011 kreeg de GGD Rotterdam-Rijnmond het signaal dat mensen in Nesselande bezorgd waren over het aantal kinderen met leukemie (bloedkanker) in de wijk. Er waren ook zorgen over de invloed van de hoogspanningslijn op het ontstaan van leukemie.

Deelgemeente Prins Alexander (nu wijkteam Nesselande) heeft GGD Rotterdam-Rijnmond daarom gevraagd om onderzoek te doen. Dat onderzoek is nu afgerond. De resultaten van het onderzoek willen wij met u delen.

Een van de conclusies is dat er een piek was in het aantal kinderen met leukemie in 2009-2010. Deze piek heeft zich niet voortgezet of herhaald. In de afgelopen 21 jaar was het aantal kinderen met leukemie in Nesselande niet verhoogd. Ook staan alle woningen, scholen en kindercentra ver genoeg van de hoogspanningslijn. Een verband tussen de ziekte leukemie bij kinderen en de hoogspanningslijn is niet aangetoond. Omdat het onderzoek is afgerond, is dit het laatste bericht dat u hierover ontvangt.

Heeft u vragen over het onderzoek? Op dinsdagavond 4 juli om 20.00 uur is er een vergadering van de wijkraad Nesselande in het Huis van Wijk (De Kristal). Daar is de GGD Rotterdam-Rijnmond aanwezig. Wij gaan in gesprek over het onderzoek en u kunt vragen stellen. Kunt u daar niet bij zijn? Stel dan uw vraag via de mail aan gmggd@rotterdam.nl of bel naar 010 – 433 98 94.

Voor vragen aan de Wijkraad: info@wijkraadnesselande.nl

Brief downloaden:

Brief (wijkraadnesselande.nl)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *